آزلائیک اسید، با فرمول شیمیایی C9H16O4 یک اسید دی کربوکسیلیک طبیعی است و حالت ظاهری آن به صورت پودری کریستالی است و رنگ آن سفید متمایل به زرد میباشد. این اسید، در حلالهای آلی، الکلها و آب، به خوبی محلول میشود و محلولیت آن در بنزن و اتیل اتر، کمتر است. نقطه ذوب آزلائیک اسید، مابی بین 109 تا 111 و نقطه جوش آن، حدود 286 درجه سلسیوس است.
مخاطرات محصول و نکات ایمنی مرتبط
مواد شیمیایی مختلف بخصوص اسیدها، ممکن است دارای خطرات و عوارض جانبی باشند که در هنگام استفاده از آنها باید به این موارد دقت کرد.
در حقیقت، تماس اسید آزلائیک با پوست، ممکن است باعث ایجاد حالتی مانند سوزش یا سوزن سوزن شدن پوست گردد.
از دیگر عوارض آن، میتوان به خشکی پوست، تورم و سرخ شدن محل تماس با پوس و کنده شدن پوست اشاره کرد.
باید دقت کنید که از تماس این محصول با چشم خودداری نمایید؛ چرا که تماس اسید آزلائیک با چشم موجب تحریک خفیف چشم میگردد.
استنشاق این اسید، میتواند به دستگاه تنفسی آسیب برساند و آن را تحریک کند.
تب، مشکل در تنفس، تاول، کهیر، درد مفاصل، بی اشتهایی، یبوست، تغییر طعم، حالت تهوع، اسهال و غیره، برخی دیگر از عوارض جانبی ناشی از اسید آزلاتیک هستند که کمتر دیده میشوند..
بنابراین، در هنگام استفاده از این محصول، عوارض جانبی آن را به خاطر بسپارید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، میتوانید از طریق بخش تماس با ما، با متخصصان بخش بهداشت و ایمنی مجموعه در ارتباط باشید و پرسشهای خود را مطرح نمایید.
انواع کاربرد اسید آزلائیک
اسید آزلائیک، کاربردهای فراوانی دارد که در اینجا تنها به برخی از آنها اشاره میکنیم:
این محصول، به صورت گسترده در صنایع آرایشی و بهداشتی و صنایع دارویی کاربرد دارد و در تهیه محصولات مرتبط با مراقبت از پوست و داروهای پوستی استفاده میشود. از این اسید، در درمان «آکنه» و «روزاسه» و درمان «رنگدانههای پوستی» به کار برده میشود؛ وقتی پوست به واسطه ملانین تغییر رنگ داده باشد، این ماده، به روشن شدن پوست و درمان آن کمک میکند. این ماده، در راستای پیشگیری از سنتز پروتئین سلولی میکروبی نیز کاربرد دارد.
از کاربردهای دیگر، اسید آزلائیک، میتوان به استفادهی آن در صنایع پلاستیک و لاستیک نیز اشاره کرد. این اسید به عنوان یکی از مواد اولیه، در صنعت پلیمر و تولید محصولات پلمیری و تولید نرمکنندهها نیز به کار برده میشود. بدین صورت که در صنایع پلیمری، از این اسید به عنوان یک عامل غلیظ کننده استفاده میشود.
همچنین، استرهای آزلائیک اسید، در تولید مواد نرمکننده، به عنوان عامل نرم کننده و روان کننده کاربرد دارند. کاربردهای فراوان دیگری نیز دارد که در صورت تمایل به آگاهی از آنها میتوانید با پشتیبانی سایت فروش و متخصصان مجموعه در ارتباط باشید و یا از طریق بخش ارتباط با ما، پرسشهای خود را مطرح نمایید و کارشناسان خبره مجموعه در اسرع وقت به تمامی پرسشهای شما در خصوص کاربردهای اسید آزلائیک پاسخ خواهند داد.
طرح تولیدی محصول
اسید آزلاتیک به دلیل کاربردهای گسترده در محصولات مراقبت از پوست، یکی از مهمترین مواد اولیه در صنایع دارویی و بهداشتی است.
اسید آزلائیک به عنوان یک ترکیب آلی، در گیاهانی چون گندم، چاودار و جو یافت می شود و به طور طبیعی به واسطه مخمری به نام پيتروسپوروم اواله یا همان مالاسزیا فورفور (که روی پوست معمولی زیست میکند،) تولید کرد؛
برای تشکیل صنعتی اسید آزلاتیک، میتوان از روش صنعتی ازونکافت یا ازونولیز بهره گرفت. در واقع، طی ازونکافت اسید اولئیک، اسید آزلائیک و اسید پلارگونیک (اسید نونانوئیک) ایجاد میشود. همچنین، از طریق تخریب باکتریایی اسید پلارگونیک (نونانوئیک اسید)، اسید آزلائیک تولید میگردد.
در شکل زیر مراحل تولید اسید آزلائیک از اسید اولئیک نشان داده شده است:
این اسید، در صنایع آرایشی بهداشتی و تولید داروهای پوستی کاربرد فراوانی دارد؛ به همین علت، تهیه و تولید و واردات و صادرات این محصول، از صرفه اقتصادی قابل توجیهی برخوردار است.