تیواوره

تیو اوره (Thiourea)

تیواوره نوعی ترکیب ارگانیک از گوگرد، کربن، نیتروژن و هیدروژن است که دارای فرمول شیمیایی CSN۲H۴ می باشد. این ترکیب شیمیایی مشابه اوره بوده، تنها تفاوت آن با اوره در این است که اتم گوگرد جایگزین اتم اکسیژن شده است.خواص اوره و تیواوره به علت الکترونگاتیویته نسبی گوگرد و اکسیژن بسیار متفاوت است. هنگامی که با تجزیه گرم می شود، تیواوره گازهای سمی اکسید نیتروژن و اکسید گوگرد را منتشر می کند. تیو اوره یک کریستال سفید رنگ این ماده را با نام های تیوکابامید و سولفواوره نیز می شناسند. که محلول در آب، محلول آمونیوم و اتانول است.

تولید تیواوره
تیواوره ابتدا با بازآرایی حرارتی در دمای حدود ۱۵۰ درجه سانتی گراد توسط تیوسیانات آمونیوم آماده می شود.
تولید تیوره اکنون با تیمار سیانامید کلسیم درجه فنی با سولفید هیدروژن یا یکی از پیش سازهای آن، به عنوان مثال، سولفید آمونیوم یا سولفید هیدروژن کلسیم انجام می شود.
از طریق واکنش مستقیم کربن دی اکسید و آمونیاک هم قابل تولید است.
در آلمان، تیوره در سیستم بسته با واکنش سیانامید کلسیم با سولفید هیدروژن تولید می شود.
کاربرد تیواوره در صنایع مختلف 
کاربرد اصلی تیواوره در فرآوری منسوجات است.
از تیو اوره می توان به عنوان قارچ کش، علف کش و عامل جلوگیری از رشد باکتری های شوره ساز در کشاورزی اشاره کرد. همچنین مجاورت آن با میوه های نارس باعث رسیدن آنها می شود.
در صنایع تولید فلزات همچون مس، صنایع رنگ، دارو، لاستیک و کاغذ نیز کاربردهایی دارد.
استفاده به عنوان عامل بازدارنده خوردگی با غلظت های خاص در فلزاتی چون مس می باشد. بازدارنده خوردگی تیو اوره نسبت به سایر بازدارنده های پایه آمین در محیط های اسیدی بهتر عمل می کند. این بازدارنده به طور همزمان و در هر دو منطقه آندی و کاتدی عمل می کند.
ترکیبات گوگردی مانند تیوره بازدارنده بسیار موثری برای فولاد در شرایط اسیدی هستند.

ایمنی و سلامت
لازم به ذکر است استفاده از تیـواوره در صنایع غذایی ممنوع است و طبق نظر کارشناسان برای انسان مضر بوده و اختلالاتی را به همراه دارد که از جمله آن می توان از گواتر، سرطان و انواع آلرژی ها نام برد. تیو اوره سمی و خورنده نیست اما متأسفانه یک ماده بالقوه سرطان زا است. هنگام مخلوط کردن یا استفاده از این ترکیب یا محلول های آن از دستکش لاستیکی استفاده کنید. محل کار، سینی ها و همه وسایل مخلوط را با آب و سپس آب و صابون بشویید.اگر محلول حاوی تیواوره روی پوست ریخته شود، بلافاصله با آب و سپس آب و صابون بشویید.محلول های جامد باقیمانده یا مصرف شده حاوی تیواوره را در فاضلاب با مقادیر زیادی آب دور بریزید.
قرار گرفتن در معرض تیواوره باعث اثرات سوء سلامتی و مسمومیت می شود، اگرچه دوز کشنده آن به خوبی مشخص نشده است. با استنشاق آئروسل و بلع داخل بدن جذب می شود. تماس مکرر یا طولانی مدت تیواوره باعث ایجاد حساسیت پوستی و اثرات مختلف سلامتی بر تیروئید می شود.



اطلاعات آنالیز تیواوره و برگه اطلاعات ایمنی تیواوره را می توانید از طریق لینک های زیر دانلود نمایید.دانلود آنالیز تیواوره 

دانلود آنالیز تیواوره 

دانلود برگه اطلاعات ایمنی تیواوره (MSDS)