سولفات نیکل ترکیبی معدنی به رنگ زرد، سبز یا آبی استکه با گرم کردن گازهای سمی تولید می کند.سولفات نیکل در آبکاری و به عنوان یک واسطه شیمیایی برای تولید سایر ترکیبات نیکل استفاده میشود. این ترکیب شیمیایی همچنین به عنوان سولفات نیکل (II) شناخته میشود که با خلوص 99 درصد موجود می باشد.
سولفات نیکل در حالت بدون آب، جامدی کریستالی به رنگ زرد- سبز است که میتواند به صورت هگزاهیدرات آبی – سبز یا هپتاهیدرات سبز رنگ نیز وجود داشته باشد.
روش تولید
سولفات نیکل معمولاً به عنوان محصول فرعی پالایش مس به دست می آید و با انحلال فلز نیکل یا اکسیدهای نیکل در اسید سولفوریک نیز تولید می شود.
موارد مصرف و کاربرد سولفات نیکل
از سولفات نیکل در آبکاری الکتریکی، سنتز مواد آلی شیمیایی،رنگ آمیزی فلزات، باتری های نیکل و تولید سایر نمک های نیکل، به عنوان یک خورنده در رنگرزی استفاده می شود. از دیگر مصارف سولفات نیکل می توان به کاربرد آن در صنعت تولید کاشی و سرامیک، سیاه کردن روی و تولید برنز نیز اشاره کرد. این فلز در ترکیب گوشواره، انگشتر، سکه ها و مدال های ورزشی وجود دارد.
سولفات نیکل در آزمایشگاه ها برای ارزیابی حساسیت مغناطیسی مورد استفاده قرار می گیرد.ایمنی و سلامت
همه اشکال سولفات نیکل سمی و سرطان زا هستند و باید با اقدامات فوری مانع از انتشار آنها در محیط زیست شد. سولفات نیکل بر ریهها، کلیه ها، دستگاه گوارش و سیستم عصبی تأثیر می گذارد و قرار گرفتن در معرض آن خطر ابتلا به سرطان ریه و بینی را افزایش می دهد.
اطلاعات آنالیز سولفات نیکل و برگه ایمنی اطلاعات سولفات نیکل را میتوانید از طریق لینکهای زیر دانلود نمایید.
دانلود آنالیز سولفات نیکل
دانلود برگه اطلاعات ایمنی سولفات نیکل (MSDS)