بوریک اسید، یکی از اسیدهای غیرآلی و معدنی است که باعناوین بوراسیک اسید یا اورتوبوریک اسید نیز شناخته میشود؛ این اسید ملایم، از لحاظ ظاهری به صورت بلورهای بدون رنگ دیده میشود و یا به صورت پودر سفید رنگ میباشد؛ همچنین بدون بو بوده و حلال در آب است. این ترکیب، در ساختار خود از سه اتم هیدروژن، یک اتم بور و سه اتم اکسیژن تشکیل شده است. از مهمترین کاربردهای این محصول، میتوان به خاصیت ضدعفونی کنندگی و گندزدایی آن اشاره کرد و اینکه در تولید برخی مواد دیگر به عنوان پیش ماده کاربرد دارد.
مخاطرات محصول و نکات ایمنی مرتبط
مواد شیمیایی مختلف بخصوص اسیدها، به علت خطرات خاصی که دارند، باید نکات ایمنی را در هنگام استفاده از آنها رعایت کرد. رعایت نکات ایمنی در مورد اسید بوریک نیز دارای اهمیت است.
این اسید قابل اشتعال نیست؛ با این حال، محلول آبی اسید بوریک، به عنوان یک اسید ضعیف به فلزات حمله کرده و با تولید هیدروژن، خطر آتش سوزی و انفجار را افزایش میدهد و دود ناشی از این آتشسوزی سمی است. استشمام بوی ناشی از آن، موجب سرفه و گلودرد میگردد. در صورت تماس این اسید با چشمها، با تورم و قرمزی روبرو میشود. بلع اسید بوریک، موجب ایجاد مسمومیت فرد میشود و از عوارض این مسمومیت میتوان به تهوع، استفراغ، درد شکمی، راش پوستی، سردرد، سرگیجه، احساس خواب آلودگی، تشنج و غیره اشاره کرد.
برای پیشگیری از خطرات اسید بوریک، داشتن تهویه مناسب، استفاده از تجهیزات ایمنی استاندارد (لباس حفاظتی، عینک ایمنی و غیره)، عدم خوردن و آشامیدن در هنگام کار و غیره ضرورت دارد.
بنابراین، نکات ایمنی مربوط به استفاده از اسید بوریک را هم جدی بگیرید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، میتوانید از طریق بخش تماس با ما، با متخصصان بخش بهداشت و ایمنی مجموعه در ارتباط باشید و پرسشهای خود را مطرح نمایید.
طرح تولیدی محصول
عمدتا اسید بوریک، از کانی ها و معادن بورات استخراج میشود؛ بدین صورت که این کانیها در معرض واکنش با اسید سولفوریک قرار گرفته و موجب تولید اسید بوریک میشوند. با این حال،
برای تولید اسید بوریک، یکی از شناختهشدهترین روشها، واکنش سدیم بوراکس با یک اسید معدنی (مانند سولفوریک اسید یا هیدروکلریک اسید) است؛ در جدول زیر روشهای تولید بوریک اسید اشاره شده است:
ردیف روشهای تولید اسید بوریک شرح هر روش
(1) واکنش سدیم بوراکس با هیدروکلریدریک اسید Na2B4O7•10H2O + 2HCl → 4B(OH)3 + 2NaCl + H2O
(2) واکنش سدیم بوراکس با سولفوریک اسید Na2B4O7•10H2O + H2SO4 → B(OH)3 + Na2SO4 + H2
(3) هیدرولیز بورتیرهالیدها و دیبورانها B2H6 + 6H2O → 2B(OH)3 + 6H2
(BX3 + 3H2O → B(OH)3 + 3HX (X = Cl, Br, I
(4) دو روش دیگر جهت تولید اسید بوریک «استخراج مایع – مایع» و «تبخیر و کریستالیزاسیون»
این اسید، در صنعت کاربرد فراوانی دارد؛ به همین علت، تهیه و تولید و واردات و صادرات این محصول صرفه اقتصادی قابل توجیهی دارد.
کاربرد اسید بوریک
اسید بوریک، کاربردهای فراوانی دارد:
(1) تولید حشرهکش
(2) تولید مواد ضدعفونیکننده
(3) تولید صنعتی انواع شیشه، فایبرگلاس و شیشههای با مقاومت شیمیایی بالاتر
(4) تولید سرامیک
(5) کاربرد محلول اسید بوریک: در درمان عفونتهای قارچی، تبخال، آکنه و استفاده به عنوان محلول شستشوی چشمی
(6) کاربرد به عنوان پمادهای ضد سوختگی
(7) کنترل کننده سرعت شکافت هستهای در کارخانجات انرژی هستهای
(8) استفاده بعنوان پیشماده جهت تولید برخی مواد دیگر
کاربردهای فراوان دیگری نیز دارد که در صورت تمایل به آگاهی از آنها میتوانید با پشتیبانی سایت فروش و متخصصان مجموعه در ارتباط باشید و یا از طریق بخش ارتباط با ما، پرسشهای خود را مطرح نمایید و کارشناسان خبره مجموعه در اسرع وقت به تمامی پرسشهای شما در خصوص کاربردهای اسید بوریک پاسخ خواهند داد.