تامین و تولید فرمالدئید

تامین و تولید فرمالدئید
فرمالدئید، به عنوان کوچکترین آلدئید شناخته شده، گازی بدون رنگ و با بوی تند و زننده است و با عنوان متانال نیز شناخته می شود و در هنگام محلول شدن در آب، فرمالین نامیده می شود. این ماده، در ساختار خود، دارای گروه عاملی کربونیل (C=O) بوده و از یک اتم کربن، دو اتم هیدروژن و یک اتم اکسیژن برخوردار است.
توجه داشته باشید که فرمالدهید، به واسطه گرمادهی، منجر به ایجاد یک فیوم سمی می گردد. این ماده، در حضور اکسیدان ها و اسیدها و بازهای قوی، به شدت واکنش پذیر بوده و خطر انفجار نیز طی آن وجود دارد. این ترکیب گازی در مجاورت هوا، یک ترکیب به شدت انفجاری ایجاد می کند؛ همچنین، در اثر تماس با مواد قلیایی حل شدن در آب، پلیمریزه می شود. دمای ذوب و جوش این آلدئید، به ترتیب ۹۲- و ۲۰- درجه سلسیوس است.
این ماده آلدئیدی، تحت تاثیر سوخت ناقص ترکیب های کربن دار ناشی از ایجاد می شود و در دود منتشر شده ناشی از سوخت خودروها و آتش سوزی جنگل ها نیز وجود دارد.
مهمترین کاربرد شناخته شده فرمالدهید، استفاده از آن به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده است.

مخاطرات محصول و نکات ایمنی مرتبط 
مواد شیمیایی مختلف هر کدام خطرات خاصی دارند که باید نکات ایمنی را در هنگام استفاده از آنها رعایت کرد. فرمالدئید نیز یکی از محصولات شیمیایی آلدئیدی است که باید پیش از ترخیص، نکات ایمنی مربوط به آن را شناخت و در هنگام ترخیص و کار با آن، رعایت کرد.
این ماده، به شدت قابل اشتعال بوده و در مجاورت هوا و در تماس با اکسید کننده های قوی، اسیدهای قوی و بازهای قوی، به شدت انفجاری است. بنابراین، ترخیص این محصول نیز باید با احتیاط فراوانی صورت بگیرد و باید در هنگام ترخیص و کار با آن، از ایجاد اشتعال و جرقه خودداری شود و عوامل واکنش زا را از آن دور کرد.
استنشاق و تنفس این گاز، موجب ایجاد اختلال در دستگاه تنفسی شده و موجب ایجاد سرفه، سردرد، گلودرد، احساس سوزش در پشت جناغ قفسه سینه و حتی ایجاد حالت خفگی می گردد؛ لذا، تهویه مناسب باید رعایت شود و استفاده از ماسک های تنفسی استاندارد نیز الزامی است؛ همچنین، بهتر است که امکان انجام تنفس مصنوعی و ارائه خدمات فوریت های پزشکی در محل پیشبینی شود.
تماس این ماده با پوست موجب تورم و قرمزی پوست می گردد و تماس آن با چشم، در کنار ایجاد تورم و قرمزی، موجب احساس درد در چشم و تاری دید نیز می گردد. بنابراین، بهتر است که از دستکش و لباس حفاظتی و عینک ایمنی نیز استفاده شود.
بنابراین، برای امنیت و سلامتی خود، نکات ایمنی مربوط به استفاده از فرمالدئید را جدی بگیرید.
برای کسب اطلاعات تکمیلی در این زمینه، می توانید از طریق بخش تماس با ما، با متخصصان بخش بهداشت و ایمنی مجموعه در ارتباط باشید و پرسش های خود را مطرح نمایید.

طرح تولیدی محصول
فرمالدئید هم به صورت مصنوعی و هم به صورت طبیعی تولید می شود که در زیر به آن اشاره شده است:
(۱) تولید طبیعی در بدن این ماده، به طور طبیعی، طی فرآیندهای متابولیسم آمینواسید، متابولیسم متانول، پراکسیداسیون لیپیدها و دمتیلاسیون DNA، RNA و هیستون تولید می گردد.
(۲) تولید مصنوعی رایج ترینروش تولید مصنوعی فرمالدهید، روش سنتز آن با استفاده از اکسید کردن متانول و هوا، در حضور کاتالیزگر نقره یا اکسید فلزی است که در دمای ۶۰۰ تا ۶۵۰ درجه سلسیوس انجام می گیرد.
این ماده آلدئیدی، در صنایع مختلفی کاربرد دارد؛ به همین علت، تهیه و تولید و واردات و صادرات این محصول صرفه اقتصادی قابل توجیهی دارد.

کاربردهای فرمالدئید
استفاده های فراوانی در صنایع مختلف دارد و برخی از کاربردهای این ماده، در زیر ارائه شده است:
(۱) تولید رزین های فرمالدئیدی
(۲) تولید مواد ضدعفونی کننده
(۳) نگهدارنده در محصولات آرایشی و بهداشتی
(۴) صنعت چوب و کاغذ
(۵) کاربرد در حفظ نمونه های بافتی در آزمایشگاه زیست شناسی
(۶) کاربرد در تولید عایق های حرارتی
(۷) کاربرد در تولید مواد منفجره
(۸) کاربرد در صنایع پزشکی (مثلا در تولید و استریلیزاسیون بعضی از واکسن ها استفاده می شود)
این ماده آلدئیدی، کاربردهای فراوان دیگری نیز دارد که در صورت تمایل به آگاهی از آنها می توانید با پشتیبانی سایت فروش و متخصصان مجموعه در ارتباط باشید و یا از طریق بخش ارتباط با ما، پرسش های خود را مطرح نمایید و کارشناسان خبره مجموعه در اسرع وقت به تمامی پرسش های شما در خصوص کاربردهای فرمالدهید پاسخ خواهند داد.